Μουσική, Φωτογραφία, Ποίηση, Εικαστικά, Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική, Γλυπτική, Χορός, Λογοτεχνία, Δημιουργία, Διασκέδαση, Τεμπελιάδες, Σουρεαλισμός, Νταντά, Υπερρεαλισμός, Καταστασιακοί, Μηδενισμός, Κολεκτιβισμός, Αντισυμβατικά Παίγνια, Πολυσυνθετικές Τέχνες, Όνειρα, Δημιουργικές Καταστροφές, Ελευθερία στον Έρωτα, Ταξίδια, Ελεύθερα Ομαδικά Κάμπινκς, Πικ - νικ στη Φύση, Συναυλίες, Παραστάσεις, Επαναστάσεις, Τεχνολογία φιλική στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, Δρόμος, Υγιής Αλητεία, Οικολογία, Ορθολογισμός, Εξπρεσιονισμός, Αντίδραση με νόημα και άλλα πολλά τα οποία έχουν ξεχαστεί αδικαιολόγητα και κατά τρόπο δικαιολογημένα.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Καλωσόρισες και αντί συστάσεων


Η καλλιτεχνική κολεκτίβα - δικτύωση "Φίλοι του Μηδέν - Zero Friends", σκοπεύει σε κάποια συγκεκριμένα αλλά και απροσδιόριστα πράγματα μαζί, τα οποία θα προσπαθήσω να αραδιάσω δω χάμω κομματάκι επιγραμματικά, καθώς και τις "αρχές" που την διέπουν και θα ξεκινήσω από το δεύτερο:
Άναρχες αρχές:
Σεβασμός στη διαφορετικότητα
Σεβασμός στην ελευθερία του άλλου
Πολυπολιτισμικότητα
Σεξουαλική απελευθέρωση
Σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες
Σεβασμό στην αντίθετη άποψη (εξαιρούνται οι φασιστικές)
Δημιουργική τρέλα
Άρνηση της κατευθυνόμενης πραγματικότητας
Αντιεξουσία - Άρνηση όποιας μορφής ιεραρχίας
Άρνηση και αντίσταση στην βιομηχανία της show biz
Και άλλα πολλά τα οποία θα συνδιαμορφωθούν εν καιρό και μέσω σχετικών διαδικασιών και ζυμώσεων.

Σκοπός μας είναι, να φέρουμε σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και όλου του κόσμου, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε, να οργανώσουμε και να διαδώσουμε, τέχνες, κινήσεις και δρώμενα.
Να αποδομήσουμε τις κυρίαρχες καλλιτεχνικές τάσεις, κουλτούρες και καθεστώτα μέσα από το μηδενισμό, το χιούμορ, το χαοτισμό, την ασταμάτητη αντιδημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση - αντίσταση.
Επίσης, να σταθούμε αλληλέγγυοι στις δύσκολες αλλά και στις όμορφες στιγμές μας.
Τέλος σκοπός μας είναι και η φυσική μας επαφή και εκτός διαδικτύου, μέσω εκδηλώσεων, αναπαραγωγής και διάθεσης εργών τέχνης, διακοπών και ότι μας έρθει στο κεφάλι.

Επίσης θα ήθελα να κάνω σαφές το ότι η κολεκτίβα μας, η παραγωγές της και οι εκδηλώσεις έχουν αντιεμπορικό χαρακτήρα αλλά:
Αν κάποιος καλλιτέχνης θέλει να πουλήσει το έργο του, θα είναι εντάξει μόνο αν το κάνει ανεξάρτητα (όχι μέσω χυδαίας εμπορικής εταιρίας), προκειμένου και αυτός να ζήσει, εφόσον αυτό είναι το επάγγελμά του, ή τέλος πάντων ο τρόπος βιοπορισμού του.
Δεχόμενοι ότι κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντιεμπορικός, από τη στιγμή που αγοράζει μπύρα από το περίπτερο, παίρνει φορολογημένα τσιγάρα και άλλα πολλά που θα μας πάρουν τόμους προκειμένου να τα αραδιάσουμε. Οι μόνοι αντιεμπορικοί βρίσκονται πάνω σε κάτι βουνά κρυμμένοι και πιθανότατα τρέφονται με ρίζες...
Επίσης είμαστε και χορτοφάγοι και βίγκαν και κρεατοφάγοι και ενίοτε ανθρωποφάγοι.
Αυτά τα ολίγα και για τα υπόλοιπα εν καιρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου